Program Petronas Strenghthening of Values Among APs

Program Petronas Strenghthening of Values Among APs

27 November 2023 – Memupuk nilai keagamaan dan budaya ketahanan mental yang seharusnya diterapkan di sesebuah organisasi. Dengan kesedaran itu, Petronas menganjurkan Program Petronas Strenghthening of Values Among APs dengan kerjasama UPNM Holdings pada 24 – 26 November 2023 bertempat di Kem Kongkoi Jelebu Negeri Sembilan.

Bagi memupuk motivasi keagamaan dan akhlak berasaskan kefahaman yang jelas dan menerapkan budaya ketahanan mental yang cukup kuat untuk menhadapi segala rintangan dan ujian, para peserta melibatkan diri dengan aktiviti-aktiviti yang di anjurkan di Pusat Kepimpinan dan Latihan, Kem Kongkoi UPNM seperti latihan memperkasa kepimpinan, ice breaking, latihan kecergasan fizikal, survival hutan dan pelbagai lagi.

Program ini telah dirasmikan Wan Azida Ab Aziz Pengurus PeTT & Central Region Security Operations Group Security Petronas.

Diharapkan program ini dapat menghasilkan kriteria yang berakhlak tinggi dengan ketahanan mental menjadi kuat di kalangan peserta yang mengambil bahagian.

Similar Posts